Kennel Tower's Treasure

 

Van kleins af aan ben ik opgegroeid met honden, dus de liefde voor honden zat er al vroeg in. In 2009 kwam mijn trouwe Duitse Herder, Diaz, bij ons wonen. Een pittige hond, maar wel de hond waar ik het meest van heb geleerd. Dit heeft er ook toe geleid dat ik de kynologische instructeursopleiding heb gevolgd en les ben gaan geven in de gehoorzaamheid. Na een aantal jaar les te hebben gegeven op andere hondenscholen, ben ik medio 2015 mijn eigen hondenschool Yes gestart in Heerde. 

 

In 2014 is  onze Golden Retriever Zoë aan de familie toegevoegd. Een geweldig hondje, uit een warm en zorgzaam nest (kennel Crossly Golden's uit Wapenveld). Zoë is opgegroeid met Diaz en die twee zijn echt vriendjes voor het leven geworden. 

 

Met de komst van Zoë is ook het 'Golden-virus' toegeslagen. Het zijn namelijk ontzettend mooie honden, met een gouden karakter. Een lieve gezinshond, sociaal en vriendelijk, maar tevens zeer intelligent en geschikt voor de jacht of andere hondensporten. Ze hebben echt een 'will to please' en werken graag samen met hun baas.  

Mijn passie voor honden en de Golden Retriever in het bijzonder, heeft mij er toe gebracht om een kennel te starten onder de naam 'Tower's Treasure'. Een verwijzing naar onze familienaam en het feit dat ik mijn honden als mijn grootste schat beschouw. In 2017 mochten we het eerste nestje van Zoë verwelkomen. UIt dit nest hebben we Ziva aangehouden. Een ontzettend lieve en speelse hond, die het bijzonder goed doet op de shows en inmiddels Nederlands Jeugdkampioen is geworden. Daarnaast voldoet zij ook aan alle gezondheidsvereisten. Wat hebben we het met haar getroffen! Inmiddels zijn we zelfs zo ver dat Ziva hopelijk binnenkort zelf puppy's krijgt. 

 

De kennel is officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer en wij zijn lid van de Golden Retriever Club Nederland (GRCN). Mijn doel is om een bijdrage te leveren aan dit geweldige ras, door mooie, gezonde Goldens te fokken met het typische gouden karakter. Wij fokken daarom volgens het reglement van de GRCN en voldoen aan de strenge gezondheidseisen met betrekking tot de ogen, heupen, ellebogen en overige erfelijke afwijkingen (waaronder Ichthyosis). De honden worden diverse keren geshowd op nationale en internationale shows, zodat wij ons er tevens van verzekeren dat ze qua uiterlijk voldoen aan de rasstandaard. En omdat het evenwichtige karakter van de Golden bij ons hoog in het vaandel staat, wordt daar ook op geselecteerd bij het maken van verantwoorde ouder-combinaties. 

 

De pups worden volgens het reguliere schema ontwormd en op de leeftijd van circa 6 weken onderzocht door de dierenarts. Tevens laten wij dan een titerbepaling uitvoeren om te checken of de pups nog over voldoende antistoffen beschikken, of dat zij al gevaccineerd moeten worden. De uitslag hiervan wordt vastgelegd in het dierenpaspoort.  Deze methode voorkomt dat er onnodig wordt gevaccineerd. Ook biedt een controle-titerbepaling de enige zekerheid dat een gegeven vaccinatie ook daadwerkelijk is aangeslagen. Wij zijn dan ook erg blij dat er steeds meer bekendheid is over deze wijze van vaccineren. Mocht u hier verdere vragen over hebben, dan zijn wij uiteraard altijd bereid om u hierover te informeren!

Verder worden de pups door de Raad van Beheer gechipt en worden zij geregistreerd in de Databank Honden. Door middel van DNA-afname wordt de opgegeven afstamming van de pups gecontroleerd en dit wordt ook bevestigd op de stamboom die bij iedere hond wordt afgegeven.

 

Naast de gezondheidseisen en de genetische kant van het verhaal, is de opvoeding en socialisatie van de pups (in het nest en daarna) minstens zo belangrijk voor de vorming van hun karakter. Vanuit mijn visie als kynologisch instructeur hecht ik daar bijzonder veel waarde aan, omdat ik regelmatig mee maak dat een gebrekkige socialisatie bij pups op latere leeftijd tot (grote) problemen kan leiden. In onze kennel wordt daarom veel aandacht besteedt aan de opvoeding en socialisatie van het nest. De pups worden bij ons in de woonkamer geboren en groeien daar ook op. Zo raken ze direct vertrouwd met het gezinsleven en alles wat daarbij komt kijken. De pups worden gesocialiseerd met mensen, kinderen, geluiden, vreemde objecten en allerlei andere prikkels. Ze gaan mee voor korte ritjes in de auto, we laten ze rustig wennen aan het borstelen en verzorgen en er wordt een beginnetje gemaakt met bench- en zindelijkheidstraining. Verder krijgen de pups natuurlijk de beste voeding en verzorging die ze kunnen wensen. Met heel veel liefde, zorg en aandacht worden ze grootgebracht en zo goed mogelijk voorbereid op de rest van hun leven. 

 

 

Het zal u hopelijk duidelijk zijn dat wij de grootste moeite doen om onze pups zorgvuldig te fokken en groot te brengen. Wij gaan daarom minstens zo zorgvuldig om met de selectie van de nieuwe eigenaren en de plaatsing van de pups. Onze pups zijn alleen beschikbaar voor mensen die de pup een liefdevol thuis kunnen bieden en zich tevens bewust zijn van alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. De pup heeft opvoeding nodig en men moet bereid zijn om cursussen te volgen. Dat vergt veel tijd en energie. Maar ook als volwassen hond heeft een Golden veel aandacht, beweging en mentale uitdaging nodig. Daarnaast is het houden van een hond een kostbare aangelegenheid. Heeft u dat er voor over? Denk bijvoorbeeld aan goede voeding, andere benodigdheden, eventuele dierenartskosten. Een hond is en blijft een levend wezen en er kan geen garantie worden gegeven over zijn gezondheid in de toekomst. Bent u bereid om daar geld voor te reserveren of een verzekering af te sluiten? Allemaal vragen die wij u zullen stellen, om er zeker van te zijn dat u een weloverwogen beslissing neemt en onze pups goed terechtkomen. Tevens zal er met het plaatsen van de pups rekening gehouden worden met het karakter, zodat iedere pup terecht komt in het meest geschikte mandje. 

 

Tot slot blijven wij onze verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes die wij op de wereld hebben gezet. Mocht het nodig zijn, dan staan wij de eigenaren altijd bij met raad en daad!

 

Wij hopen u zo een goed beeld te hebben gegeven over onze kennel en onze werkwijze. Wij zijn een kleine kennel en fokken dan ook slechts incidenteel een nestje. Mocht u interesse hebben in een pup, kijkt u dan bij de pagina Puppy's voor de actuele planning. U kunt ook contact met ons opnemen voor meer informatie. 

Contactinformatie

 

Jessica Toorn

Heerde

 

E-mail: info@towerstreasure.nl

Telefoon: 06 - 19 944 641